De 5 Bästa Mobilapparna för att Hjälpa Personer med Funktionsnedsättningar

TECHCRB
By -
0

De 5 Bästa Mobilapparna för att Hjälpa Personer med Funktionsnedsättningar



Teknologi strävar alltid efter att ge ett bättre liv för personer med funktionsnedsättningar, och att främja deras jämlikhet med resten av samhället. Den hjälper dem att delta i samhället, förbättra deras kommunikationsförmåga, underlätta förflyttning, och övervinna svårigheter som hämmar deras lärande, såsom motoriska, visuella, tal- och hörselnedsättningar.

Här är de främsta apparna som hjälper personer med funktionsnedsättningar:

1. Be My Eyes


Användare som är blinda eller har nedsatt syn kan be om hjälp från seende volontärer. Dessa volontärer får en notis och när en seende användare accepterar förfrågan, skapas en ljud- och videokontakt mellan parterna. Den seende hjälparen kan nu assistera den blinda eller synskadade användaren via en videoström från den blindas bakre kamera.

2. ReSound Smart


Denna app är avsedd för personer med nedsatt hörsel och låter dig kontrollera dina hörapparater direkt från din mobiltelefon. Du kan ändra program, göra enkla eller mer avancerade justeringar av ljudet och spara dem som favoriter. Appen hjälper dig också att lära dig vad du kan göra och hur du gör det, och kan till och med hjälpa dig att hitta dina hörapparater om du tappar bort dem. Du kan också be din hörselspecialist att uppdatera dina hörapparatsprogram och skicka dem till dig utan att du behöver besöka kliniken.

3. Swift Braille


Denna app är ett speciellt tangentbord för Android-enheter, utformat för att fungera på smarta enheter och låta blinda och synskadade skriva med hjälp av Braille. Du kan inte bara trycka på punkterna utan också koppla ihop dem för att skapa bokstäver, symboler och siffror med minst ett finger. Varje bokstav, symbol eller siffra läses upp när den skrivs in. Användaren kan också kontrollera texten genom att radera bokstäver, ord eller hela texten via gester eller en popup-meny.

4. LetMeTalk


Denna app är för personer som har svårt att tala och hjälper användarna att översätta oförståeliga ord till text som är lättare att förstå. Appen finns på alla språk och skapar en personlig ordlista för användarna genom att spara deras ljud och koppla dem till rätt ord.

5. Transcence


Denna app låter döva delta i gruppsamtal genom att koppla deras mobiltelefoner till andras telefoner via Bluetooth. Appen aktiverar mikrofonen på varje enhet, fångar upp ljudet och översätter samtalet till text som visas på användarnas skärmar. Appen gör det lättare för användarna att identifiera talaren genom att varje mening visas i en bubbla med en specifik färg för varje talare.

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)