9 Tekniska Appar som Hjälper Personer med Särskilda Behov

TECHCRB
By -
0

9 Tekniska Appar som Hjälper Personer med Särskilda Behov


 

 Be My Eyes: 

Detta är en integrerad community-app som sammankopplar blinda och synskadade med frivilliga. Appen har flera funktioner, som att ta bilder av något du behöver information om och ladda upp dem till appen, där andra användare ger dig all tillgänglig information via röstmeddelanden. Du kan också kommunicera med frivilliga via röst- eller videosamtal inom appen och specificera ämnet du vill diskutera för att få korrekt hjälp.
 

Speech to Text:

Denna app är utmärkt för blinda eller synskadade som behöver skicka skriftliga meddelanden via mobilen. Appen är mycket enkel att använda; du spelar in ett röstmeddelande som omvandlas till text, och du kan välja språk inklusive arabiska. Därefter kan du skicka meddelandet via WhatsApp, e-post, Messenger eller dela det på Facebook.
 

Learn Braille: A Beginner's Guide:

Denna app hjälper blinda att lära sig läsa med den berömda punktskriften. Appen är mycket enkel att använda och guidar dig steg för steg från att lära sig bokstäverna till att läsa vanliga ord, följt av tester för att säkerställa att du har förstått metoden.
 

Envision:

Denna app är för blinda som vill gå ut och klara sig själva. När du har laddat ner appen på din mobil använder den mobilens kamera och artificiell intelligens för att identifiera objekt. Rikta bara kameran mot något och du kommer att höra en röst som berättar vad det är. Appen kan också läsa PDF-filer och handskrivna dokument och är tillgänglig på cirka 60 språk.
 

Accessible Places:

Denna app är för personer med rörelsehinder som använder rullstol. Appen visar kartor över tillgängliga platser som kaféer, restauranger, banker och stationer baserat på tidigare erfarenheter från andra användare. Du kan också betygsätta platser för att hjälpa andra.
 

Miracle Modus:

Denna app är för barn med autism som kämpar med nervositet. Den innehåller färger och ljuseffekter som hjälper till att lugna nervsystemet, samt lugnande musik. När du känner dig nervös, öppna appen och tryck på en färg för att se visuella effekter med musik som lugnar dig.

Avaz:

Denna app är också för personer med autism och hjälper dem att lära sig tala genom att visa attraktiva bilder som uppmuntrar barnet att uttala namnen. Gradvis lär appen dig att bilda hela meningar som hjälper barnet att kommunicera med omgivningen. Appen erbjuder grupper där användare kan lära sig tillsammans och delta i tävlingar för att uppmuntra varandra.
 

Listen at Home:

Denna app är för personer med hörselnedsättning. Appen börjar med ett hörseltest för att bestämma din exakta hörselnivå och sedan föreslår den en kurs för att förbättra din hörsel. Därefter rekommenderar den filter och effekter som justerar volymen på omgivande ljud till din hörselnivå.

Avslutning

Det är viktigt att betona att personer med särskilda behov har en större ambition än många andra. Att visa medlidande är inte till hjälp; istället behöver vi uppmuntra dem och tillhandahålla de verktyg som gör dem lyckligare och mer självständiga. Genom att utnyttja dessa teknologiska appar kan vi skapa en mer inkluderande och stöttande miljö för alla.

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)