De 10 bästa moderna teknologierna som kommer att förändra vår värld

TECHCRB
By -
0

De 10 bästa moderna teknologierna som kommer att förändra vår värld


Lär dig om de viktigaste moderna teknologierna år 2025


Under 1820-talet kunde en person förvänta sig att leva mindre än 35 år, och cirka 94% av världens befolkning levde i extrem fattigdom. Mindre än 20% kunde läsa och skriva. Idag lever mindre än 10% i extrem fattigdom, och över 80% är läskunniga, tack vare teknologiska framsteg. Från den industriella revolutionen till dagens informationsålder har teknologin förändrat världen avsevärt.

Viktiga moderna teknologier


Här är en översikt över tio moderna teknologier som förväntas fortsätta förändra världen och förbättra människors liv.
 

1. Självkörande bilar

Självkörande bilar är redan säkrare än mänskligt körda bilar under olika körförhållanden. Världshälsoorganisationen uppskattar att cirka 1,25 miljoner människor dör varje år i trafikolyckor. Självkörande bilar förväntas minska denna siffra avsevärt inom de närmaste 3 till 5 åren och deras popularitet kommer att öka.

Fördelarna inkluderar minskat behov av parkeringsplatser, minskad luftförorening eftersom de är eldrivna, och möjligheten för förare att använda restiden till arbete, sociala aktiviteter eller utbildning.

 

2. Ren energi

Forskare, ingenjörer och entreprenörer arbetar hårt för att göra ren energi billigare. På grund av teknologiska framsteg har kostnaden för solceller minskat med 99,5% sedan 1977, och solenergi kommer snart att vara billigare än biobränslen.
 

3. Förstärkt och virtuell verklighet (AR och VR)

Datorprocessorer har nyligen blivit så snabba att de kan driva VR-upplevelser. Företag som Facebook, Apple, Microsoft och Google investerar miljarder för att göra VR bekvämt, utbrett och prisvärt. AR och VR har många användningsområden, från att träffa vänner globalt till medicinska applikationer.
 

4. Drönare och flygande bilar

GPS började som en militärteknologi, men används nu av alla för navigering och spel som Pokémon Go. På samma sätt har drönare utvecklats från militära till kommersiella och konsumentapplikationer.
 

5. Artificiell intelligens (AI)

AI har gjort stora framsteg under det senaste decenniet tack vare enorma mängder data och ökad datorkraft. AI används nu inom nästan alla områden, inklusive en teknik som kan omvandla foton till målningar i en specifik konstnärs stil.
 

6. Fickstorleksdatorer för alla

Före 2020 ägde 80% av vuxna smartphones med internetuppkoppling. En iPhone 6 innehåller cirka 2 miljarder transistorer, vilket är 625 gånger fler än en Intel Pentium från 1995. Dagens smartphones fungerar som kraftfulla datorer.
 

7. Högkvalitativt online-lärande

Universitetsavgifter har blivit mycket höga, men nu kan alla studera vilket ämne som helst online. Med bara en smartphone kan man få tillgång till utbildningsinnehåll, ofta gratis och av hög kvalitet.
 

8. Förbättrad mat genom vetenskapliga framsteg

Odlingbar mark och färskvatten håller på att ta slut, delvis på grund av ineffektiva livsmedelsproduktionssystem. Det krävs till exempel 1799 gallon vatten för att producera ett pund nötkött.
 

9. Datorer och medicin

Tidigare användes datorer för forskning och datalagring, men nu kombineras de med medicin. Kostnaden för att sekvensera det mänskliga genomet har sjunkit från 3 miljarder dollar för 15 år sedan till några tusen dollar idag, och fortsätter att minska. Datorer har också blivit effektiva på att diagnostisera sjukdomar, som när ett AI-system nyligen diagnostiserade en sällsynt sjukdom som läkare missat genom att hitta mönster i 20 miljoner cancerjournaler.
 

10. Den nya rymdåldern

Sedan rymdålderns början på 1950-talet har regeringar finansierat de flesta rymdresorna, men finansieringen har minskat. NASA:s budget har sjunkit från cirka 4,5% av den federala budgeten på 1960-talet till cirka 0,5% idag. Privata rymdföretag fyller nu detta tomrum och erbjuder en mängd olika tjänster, inklusive vetenskaplig forskning, kommunikation, satelliter och fotografering.

Ett av de mest kända företagen är SpaceX, grundat av Elon Musk, som har skickat raketer till rymden och återanvänt dem.


Vanliga frågor

Vilka är de viktigaste teknologierna inom e-handel?


Vanligtvis sker detta genom ren affärsverksamhet mellan företag, men den viktigaste delen är hanteringen av leveranskedjan mellan företag, som ibland kan involvera fem eller fler lager i industriföretag. Dessa kedjor är kopplade via elektroniska informationsutbytesystem, som har många former. Dessa kedjor finns i stora industriföretag som Toyota och Airbus, och är kopplade till ett stort antal stora, medelstora och små företag, som Toyotasupply.com.


I denna artikel har vi utforskat de viktigaste moderna teknologierna och deras betydelse för att förändra vår värld. Om vi vill utveckla AI-system som exakt kan efterlikna människans hjärna, har vi en lång väg att gå mot vetenskapliga framsteg.

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)